Pixel Info door PixelCraft.be

Borduren zonder naald, ofwel schilderen zonder kliederen genoemd. Oude meesters herleven met Pixelhobby®. Iedere foto kan omgezet worden in een PixelCraft patroon.  Wenst u een persoonlijke foto om te zetten naar een PixelCraft patroon stuur ons dan een mailtje naar: degoudendraad@icloud.com

Een fantastische hobby voor jong en oud. Goed voor de fijne motoriek. Verbaas uw vrienden en begin vandaag nog met deze fantastische hobby en maak van uw mooiste of dierbaarste foto zo’n indrukwekkend Pixelhobby Meesterwerk.

Uitleg: Hoe werkt het?

PixelHobby ontwerpen worden gemaakt met pixels en basisplaten. De pixels zijn 0.10″ (= 2 mm) groot en zijn beschikbaar in 312 mooie kleuren. Een basisplaat heeft 2000 pixels en het formaat is 4″ x 5″ (=10 x 12.6 cm). Grotere ontwerpen kunnen gemaakt worden door het combineren van twee of meer basisplaten. op de achterzijde van de plaat is er een transparante pijl zichtbaar, deze moet steeds in dezelfde richting gelegd worden tegenover het patroon.

Pixels worden met 135 tot max 140 stuks geleverd op een Pixel Matje. Met behulp van een hobby pincet kunnen de pixels van het pixelmatje afgehaald worden. Het kleurnummer van het pixelmatje ziet u aan de achterzijde in het midden.

PIXELS OPZETTEN

Het opzetten van de pixels is heel eenvoudig zoals u hiernaast kunt zien.

Volg onderstaande stappen bij het opzetten van de pixels voor uw ontwerp

Plaats een basisplaat over het eerste vierkant van de patroondelen. Het is belangrijk dat u de basisplaat precies binnen de uitgeprinte lijnen van het patroon vierkant legt, en de pijl in de juiste richting. Je kan deze fixeren door bijvoorbeeld een magneetstrip of een ander hulpmiddel.

Elk symbool in het patroon vierkant, heeft een PixelHobby kleur nummer die de symboolsleutel aangeeft, deze symboolsleutel staat naast, boven of onder het patroon vierkant, plaats de pixel met behulp van een hobbypincet op het corresponderende symbool. Herhaal dit totdat alle symbolen met pixels zijn bedekt.

Plaats de basisplaat over het volgende patroon vierkant van het ontwerp. U ziet dat het nummer van de basisplaat ook vermeld staat bij het patroon vierkant. Voor ontwerpen met meer dan een basisplaat moet u ervoor zorgen dat het patroon vierkant dat u gebruikt correspondeerd met het basisplaat nummer naast het vierkant. Het is belangrijk dat u de basisplaten bij het verplaatsen niet omdraait (er staat een pijl op de achterkant – dan kunt u de basisplaat ALTIJD naar de boven- of onderkant laten wijzen). Herhaal de stappen 2 en 3 totdat de huidige basisplaat vol is. Ga door met de volgende basisplaat van het ontwerp. Nadat alle basisplaten van pixels zijn voorzien, kunt u ze aan elkaar vastmaken met behulp van de koppelstukjes (zwaluwstaartjes. Zorg ervoor dat de platen zorgvuldig uitgelijnd worden, en doe dan een stukje tape over de koppelstukjes zodanig dat deze blijven zitten bij het omdraaien van het geheel.

Tips & Tricks door PixelCraft.be

Voor een goed resultaat, plaatst u de pixels recht op de basisplaat. Bij het vullen van een grote groep van de zelfde kleur, is het raadzaam een rij pixels te plaatsen. Zorg ervoor dat de rij recht blijft. Door de pixels recht te houden zullen de zijkanten bij het samenvoegen naadloos aaneensluiten. De Basisplaat op het patroon vierkant vasthouden.

Om de basisplaat op zijn plek te laten zitten terwijl u pixels op de plaat zet, dit kan u op verschillende wijze, de meest praktische is deze met onze magneetplaat met magneetstrips, of met een kaliberplaat. U kunt ook met een lichte-kleefstof, proberen. Doe een klein beetje van de lijm op de achterkant van de basisplaat en leg het op het patroon. Test de lijm voordat u begint met pixelen, zodat u er zeker van bent dat u geen permanente lijm gebruikt.

Het verwijderen van pixels doe je het best met een pixel extractor of als ze vrij staan met het pincet.